MALABADİ OKULLARI TANITIMI

EĞTİM VE ÖĞRETİM ALANLARI
Malabadi Okulları’nda çok çeşitli ve son teknolojiyle donatılmış kullanıl alanları, öğrencilerin her türlü eğitim ve öğretim gereksinimlerini akademik, sosyal, bilişsel konulardaki ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde düzenlenmiştir.Biz Malabadi Okulları’nda yetiştirmek istediğimiz nesil için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz.

ULAŞIM

Malabadi Okulları’nda öğrencilerin okula ulaşımı 14 – 18 öğrenci kapasiteli, periyodik bakımları yapılmış servis araçlarıyla sağlanır. Öğrencilerin okula problemsiz ve güvenli bir şekilde gidip gelebilmesi için tüm araçlarda servis hostesleri görev yapar.

GÜVENLİK

Malabadi Okulları’nda güvenlik görevlileri, başta öğrenciler olmak üzere tüm öğretmen ve personelin güvenliğinden sorumludur. Okulda güvenlik için güçlü bir teknik donanım bulunur. Kampüs ve çevresi güvenlik kameralarıyla izlenir ve 24 saat güvenlik kontrölü sağlanır.

SAĞLIK

Öğrencilerin acil durumlarında gerekli ilk yardımı yapabilmek için hizmet veren revirde hemşire hazır bulunur. Öğrencilerde oluşabilecek sağlık durumlarıyla ilgili her türlü bilgi izlenir ve kaydı tutulur. Tüm gelişmelerde veli bilgilendirilir.

BESLENME

Malabadi Okullarında bilimsel beslenme kuralları dikkate alınarak ve öğrencilerin yaş grubuna göre kalori hesaplanarak çeşit yönünden zengin yemek listeleri oluşturulur. Tamamen hijyenik koşullarda hazırlanan yemeklerin sunulduğu yemek salonu ve kafeterya öğrencilere hizmet verir.

KÜTÜPHANE

Danışma kaynakları (ansiklopedi, sözlük, yazım kılavuzu, atlas vb.), edebi nitelikli kitaplar (roman, hikaye, şiir, anı vb.), bilimsel nitelikli kaynaklar, çocuk kitapları, süreli yayınlar (gazete, dergi), yabancı dilde kaynaklar, derse yardımcı test kitapları içerir ve sürekli olarak güncellenir.

SPOR

1500 m2 ve 80 m<sup>2</sup> kapalı spor alanları ile Malabadi Okulları’nda öğrencilere sunulan imkanlar onları spor yapmaya yönlendirir. Spor adına olması gereken tüm fiziksel özelliklere sahip olan eğitim kurumunda, her öğrenci tüm alanlardan yararlanır. Okul takımları, alanında uzman ve deneyimli kadrolarla çalışırlar. Öğrencilerin fiziksel kapasitelerini ve yeteneklerini belirleyen testelr yapılır. Sonuçlara göre kulüp ve takımlar oluşuturulur. Öğrencilere lisanslı sporcu olma imkânı sağlanır.

SOSYAL VE FİZİKSEL GELİŞİM

Malabadi Okulları’nda, öğrencilerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda gelişim sağlayabilecekleri, yaratıcılıklarını sergileyebilecekleri tüm olanaklara sahip bir eğtimi kurumudur. Malabadi Okulları’nda tenis, voleybol, basketbol, hentbol, futbol,badminton, masa tenisi, jimnastik gibi spor etkinliklerinin yanında törenler, söyleşiler, konferanslar, tiyatro, müzik çalışmaları yapılır. Okuldaki resim, müzek, seramik, satranç odaları da sanatsal çalışalar için etkin olarak kullanılır. Hafta sonları gitar, keman ve piyona gibi enstrümanların eğitimi verilir.

KULÜPLER

Kulüp etkinlikleri, öğrencilerin gelişimlerinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Malabadi Okuları’nda çok çeşitli kulüp çalışmaları uzman eğitimciler rehberliğinde gerçekleştirilir. Bu çalışmalar öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkıda bulunurken farklı alanrda bireysel yeteneklerini ve ilgilerini tanımalarına, yaratıcılıklarını açığa çakırmalarına ve özgüven kazanmalarına olanak sağlar.

YABANCI DİL EĞİTİMİ

Yabancı dili sevdirerek, olumlu tutum ve ilgilerini artırmak, öğrencilerimizin dil becerilerin kendilerine özümsetme ve yaşamın içinde kullanarak öğrenmelerini sağlamak, kendini kusursuzca sözlü ve yazılı ifade edebilen, okuyabilen ve dinleyebilen, bireyler yetiştirmek.

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Öğretme ve öğrenme sürecinin sonucunda öğrencdie oluşması bekleenen davranışların gerçekleşip gerçekleşmediğini saptama amacına hizmet eder. Merkezde işlemler bilimsel ve objektif olarak yapılır. Sadece bilginin ölçülmesine değil, öğrencilerin anlama- kavrama, uyglama, analiz, sentez ve değerlendirme düzeyinde edindikleri beceri ve davranışların da ölçülmesine ağırlık verilir.

REHBERLİK HİZMETLERİ

Malabadi Okulları’nda Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık; kendi özellireni tanıyan, kendiyle barışık, olumlu ilişkiler kuran, sorunlarını ve sıkıntılarını fark eden ve bu sorunlarını özmek için çaba harcayan, kendi ilgi ve yeteneklerini göz önünde bulundurarak hayatını yönlendiren, sorumluluk alan, motivasyonu yüksek biryelre yetiştirmeye yardım eden programlı ve sistematik bir süreçtir.
Bu doğrultuda gelişimsel ve önleyici rehberik anlayışı ile hareket eden Rehberlik Birimi uzman kadrosuyla öğrencilerin ihtiyaçarını ve yaş özellikerini dikkate alark bireylsel görüşmeler, grup çalışmaları, ihtiyaca yönelik test ve envanterler, yerleştirme sınavları hakkında bilgilendirme, meslek ve kariyer

ÖĞRETİM KADROSU

Eğitim ve öğretimin etkinliğinnde en önemil unsur öğretmendir düşüncesiyle Malabadi Okulları’nın güçlü kadrosu ititizlikle seçilerek oluşturulmuştur. Tüm öğretmenelr ve destek kadro, çeşitli eğitimler alırar. Deneyimli ve konusunda uzman öğretmenelr, öğrencilerin bireysel yetenekleri doğrultusunda, öğrenme kapasitelerini geliştirmelerin ve başarıyı en üst düzeyde yakalamalarını hedefler.

• Adres:
    • Bağcılar Mh. 1088 Sk. No:13 Diski Arkası Toptancılar Sit. Bağlar/DİYARBAKIR